Curs grafica vectoriala cu Adobe Illustrator CC 2017


Grafica vectorială diferă de editarea imaginilor bitmap, prin aceea că obținem un produs grafic independent de rezoluție. Pentru conceperea unui logo, realizarea unui calatog, a unui pliant dar mai ales a unui banner / mesh de dimeniuni mari, grafica vectorială este indispensabilă.

Curs Adobe Illustrator CC 2017:  Adobe a devenit standardul mondial pentru grafică, iar comunicarea cu Photoshop și alte elemente ale suitei Adobe este extrem de bine pusă la punct. Fiecare varianta Illustrator aduce îmbunătățiri, de aceea este important să studiați versiuni actualizate. Gestiunea culorii si pregătirea pentru tipar sunt mult mai eficiente în Adobe Illustrator, decât în Corel Draw. Corel poate exporta în format Illustrator! Cele două programe au un mod de lucru cu totul diferit, au interfață diferită, de aceea este bine să luați o decizie înainte de a investi timp și reurse în studiul unui program de grafică vectorială.

http://curs-photoshop-illustrator.ro/curs-adobe-illustrator.html

Curs Adobe Illustrator & Photoshop pentru tipar, Print Workshop. Vom aplica tehnicile învățate in Cursurile Illustrator si Photoshop, pentru a crea de la zero câteva proiecte: un banner de mari dimensiuni, un flyer, un pliant, le vom pregăti pentru tipar, ocazie cu care vom studia tehnicile de pre-press, DTP, vom simula situații problematice de producție. În final, vom exporta materialele pentru tipografie.

Vom crea un banner de mari dimensiuni, destinat tipografiei digitale, apoi un pliant, pe care il vom pregati pentru exportul catre tipografie digitala (RGB), apoi il vom converti pentru tipografie offset (CMYK).
Pe parcursul lectiilor video, vom simula diferite probleme care apar pe parcursul productiei. In acest exercitiu, vom corecta erori ale codurilor de culoare datorate exportului eronat pe care clientul l-a facut pentru Logo.
In partea a doua a cursului, vom studia particularitatile setarii fisierelor pentru tipografie, vom explica si aplica principiile tehnicile pre-press si DTP. Vom trata aspecte caracteristice tiparului, ca: rezolutie, raster effect, spatii de culoare RGB, CMYK, Pantone, conversii intre spatiile de culoare, ICC Profile, atribuirea unui profil de culoare, culori Spot si culori Proces, separatia de culoare, tehnici de evitare a erorilor ca trap si overprint, maximum ink coverage, zone de crop, bleed si safe type area, particularitati ale tiparirii culorilor alb si negru.
In partea a treia, vom crea un flyer destinat a fi tiparit la calitate inalta, in culori Pantone.
In ultimul exercitiu veti realiza o mapa de prezentare A4 pentru tipar offset.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s